Bianca van Baast - Een glimp van je ziel - Project

Begin oktober 2007 gaf Bianca van Baast het schilderij “Een glimp van je ziel” aan een kennis met de opdracht om het na twee weken weer door te geven aan iemand anders. Sindsdien reist het schilderij door Nederland en logeert het elke twee à drie weken bij een ander gastgezin, instelling of bedrijf.
Degene die het schilderij onderdak verleent bepaald vervolgens naar wie of waar het schilderij doorreist.

Het project ‘Een glimp van je ziel’ ontstond n.a.v. Bianca’s wens om anderen te inspireren een beter leven voor zichzelf te creëren. Zoals Samuel Milton Jones, a.k.a. Golden Rule Jones, het ooit verwoordde: ‘Wat ik voor mezelf wil, wil ik voor iedereen”.

Van Baast hoopte altijd al mensen aan het denken te zetten met de verhalen die ze vertelt via haar schilderijen. Door ‘Een glimp van je ziel’ te laten rondreizen bereikt ze nu niet alleen kunstliefhebbers die haar werk bezichtigen, maar ook degenen die anders nooit met kunst in aanraking komen. Iedereen, ongeacht achtergrond of afkomst, krijgt op deze manier de kans om het schilderij een tijdje in huis te hebben.

 


 
'Een glimp van je ziel' betreft een olieverfschilderij van 25 bij 25 cm en is 4,5 cm diep. Dankzij het kleine formaat is het makkelijk te hanteren. Het schilderij wordt vervoerd in een kistje en dat tevens als schildersezel kan dienen. Een glimp vna je ziel wordt begeleidend door een brief waarin verdere uitleg wordt gegeven.


   


Ada K. uit Zwolle: "Gisteravond heb ik je prachtige schilderij "Een glimp van je ziel" ... mogen ontvangen. Ik ga er de komende 2 à 3 weken intens van genieten en hoop dat het mij gaat helpen in een proces waarin ik zit. Een proces waarvan ik dacht dat ik wist wat mij het gelukkigst zou maken, maar waarvan ik het op dit moment niet meer zo zeker weet. Hierbij is ook een ander mens betrokken, dus ja het schilderij staat momenteel wel symbool voor iets waar ik middenin zit."